TANDARTSPRAKTIJK ESTOURGIE

Wij bedanken iedereen voor het vertrouwen in mij en mijn team en hopen dit te mogen voortzetten in 2018!!

Algemene praktijkinformatie


Voor ik u op deze pagina Algemeen iets vertel over mijn achtergrond en mijn praktijk, wil ik u eerst heel graag wijzen op mijn subpagina's NIEUWS en BEHANDELINGEN, waarin uitvoerige informatie over de zeer ernstige gevaren voor uw lichamelijke gezondheid van niet-regulier gebitsonderhoud. Op mijn NIEUWS-pagina, werk ik regelmatig de voor u belangrijkste en/of relevantste informatie hierover bij!

Omdat een 2e halfjaarlijkse controle van ELK gebit zo belangrijk is, wil ik IEDEREEN de kans geven ook daadwerkelijk deze 2e  HALFJAARLIJKSE CONTROLE te  laten doen!  Daarom bied ik u het 2e controleconsult twv 21,00 euro  GRATIS aan!! (lees hiervoor de voorwaarden op de nieuwspagina!)

Helaas zien nog steeds te vaak mensen het nut van een 2e controle niet in en lopen uiteindelijk tegen onverwacht hoge kosten aan, of kan het zelfs uw leven kosten!! Een  slecht  onderhouden mondhygiëne leidt maar al te vaak tot levensbedreigende situaties!! (lees ook hiervoor de info op mijn nieuws en behandelingen pagina's). 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn achtergrond en mijn praktijk:
Ik ben geboren in Nijmegen als zoon van architect Emile Estourgie. Mijn opleiding startte ik in Nijmegen, maar vertrok na mijn 2e jaar met mijn echtgenote (ivm haar werk) naar Amsterdam waar ik afstudeerde aan de UVA.
Daarna werkte ik in een kindertandartspraktijk, waar ik voor langere tijd een tandarts heb mogen vervangen.
In 1989 heb ik de praktijk aan de Molenweg overgenomen, waar ik sindsdien met heel veel plezier mijn praktijkwerkzaamheden verricht.

Onze dochter Lausanne werd geboren in 1983 in Amsterdam. Na haar eindexamen is zij, sinds 2001, mijn full time praktijk-medewerkster. Zij heeft de opleiding voor tandartsassistente voltooid, maar studeerde in Amerika ook voor paardentandarts. Dit werk doet zij er in de weekenden en avonduren naast op afspraak. Via de website www.lestourgie.nl kunt u meer hierover lezen en/of voor meer informatie contact met haar opnemen. 
Inmiddels is zij getrouwd en is er, na haar 1e zoontje in januari 2010, op 27 oktober 2011 weer een zoontje geboren. Op 19 februari 2014 kwam de hekkensluiter, een meisje. Wij zijn dus de hele trotse grootouders van 2 kleinzoons en 1 kleindochter!! 

In 1989 bouwden mijn echtgenote, die o.a. ook paramedisch is opgeleid, en ik samen aan een nieuwe opzet voor de praktijk aan de Molenweg. Nog steeds doet mijn echtgenote heel veel (voor u niet altijd zichtbaar) praktijkwerk, wat mij in de gelegenheid stelt om al mijn aandacht volledig op de patient te richten.

Omdat de tandheelkunde voortdurend in ontwikkeling is en ik u de best mogelijke zorg en kwaliteit wil blijven bieden, heb ik mijn  behandelkamer volledig laten moderniseren, met de nieuwste behandelstoel, tandartsunit en apparatuur. 

Voor mij staan persoonlijk en goed contact met de patiënt, kwaliteit en optimale zorg voorop en daar besteed ik mijn volledige aandacht en kunde aan. Vooral de persoon achter de patient vind ik heel belangrijk. Daarom heb ik vanaf de start van mijn praktijk altijd minimaal 15 minuten-afspraken voor mijn patienten gemaakt en doe dat nog steeds. Hierdoor is er ook altijd even ruimte voor een persoonlijk gesprek, of meer tijd voor uitgebreide uitleg omtrent een behandeling. Ook hebben wij zo ruim de tijd voor het nemen van de noodzakelijke infectiepreventie maatregelen. Wij merken dan ook soms, dat een patient bang is te zijn vergeten omdat het even duurt voor hij/zij wordt binnengeroepen. Deze tijd hebben wij echter nodig om ook u weer in een schone werkomgeving te kunnen behandelen.

Patienten krijgen bij uitgebreide behandelingen van mij altijd vooraf duidelijke informatie over de behandelmogelijkheden en de kosten. Ik adviseer de patient over de, naar mijn inziens, beste behandelkeuze maar de persoonlijke wens van u staat altijd voorop. 

Ik vind het heel belangrijk dat een patient zo tevreden is over een behandeling, dat hij met een lach mijn praktijk weer verlaat. Ik stel het daarom dan ook zeer op prijs, indien u vragen of klachten heeft over een behandeling, dat u deze aan mij meldt. Alleen dan kan ik uw vraag beantwoorden of een klacht samen met u proberen op te lossen.

Openingstijden van de praktijk:
Ma en woe: 8.30-12.30 en van 15.30-20.00 uur
(tel. bereikbaar van 8.30-12.30 en van 15.30-17.30)
di en do: 8.30-12.30 en van 13.30-17.30 uur
(tel. bereikbaar op dezelfde tijden)
vrijdag: 8.30-12.00 uur:
het kan zijn dat u telefonisch wordt doorverbonden naar mijn mobiel, omdat ik op vrijdag ook vaak "aan huis" behandelingen verricht voor patienten die moeilijk ter been zijn.

Inloopspreekuren:
Ma, di, wo en do van 8.30-9.00 uur.
U dient voor het inloopspreekuur om 8.15 uur aanwezig te zijn, zodat wij kunnen inschatten hoeveel mensen er met welke klachten zich melden.
Uiteraard mag u ook daags tevoren bellen om een afspraak te maken voor het inloopspreekuur. Dit geldt alleen voor pijnklachten!!

LET WEL!! Ook een afspraak, gemaakt op het inloopspreekuur, dient uiterlijk 48 uur tevoren te worden afgezegd, anders worden hiervoor helaas kosten in rekening gebracht!! Werd deze afspraak binnen deze 48 uur gemaakt, dan kan deze niet meer worden afgezegd!!!
Komt u desondanks niet, dan worden ook dan kosten in rekening gebracht! Overigens geldt deze regel ook voor reguliere afspraken!! Bij afspraken langer dan 15 minuten, gelden andere voorwaarden, omdat deze tijden op zo'n korte termijn vrijwel niet meer kunnen worden opgevuld. Deze kunnen dan ook in principe niet worden afgezegd, tenzij in overleg met mij of de assistente en alleen bij calamiteiten!

Het spijt ons deze maatregel consequent te moeten toepassen, maar wij reserveren tijd voor u, waarop een andere pijnklacht behandeld had kunnen worden!! Daarnaast gaan mijn praktijkkosten gewoon door en moet ook de assistente worden doorbetaald.
Helaas zijn nog teveel patienten zich hiervan niet bewust! 
In 2016 kwamen wéér 167 patienten hun afspraken niet na!! Laten we dit jaar nu eens écht proberen om dit aantal samen naar, het liefst, 0 te brengen. Het aantal begint wel al te dalen, maar helaas zijn het er nog steeds veel teveel!