Tandheelkundige behandelingen

Voor welke tandheelkundige behandelingen kunt u bij mij terecht?

ALGEMENE INFORMATIE

De mond is de éérste en daarom allerbelangrijkste schakel voor een gezond lichaam.
Kom daarom 2x/jaar voor uw controle en het schoonmaken van uw gebit!!! Uw 2e controle is bij mij ook nog GRATIS, dus waarom hiervan niet profiteren!!!
Als zich nl problemen in de mond voordoen (die u niet altijd meteen voelt!), vermindert dat het kauwvermogen aanzienlijk. Hierdoor kunnen hoofdpijn- klachten, ernstige migraine, maag- en darmklachten en ernstige diabetes ontstaan. Ontstekingen aan het tandvlees kunnen zelfs tot (ernstige, soms zelfs DODELIJKE) hartproblemen leiden. Deze zeer ernstige gevolgen door verminderde gebitshygiene cq -onderhoud worden door de Specialisten 100% erkend!!! Laat u hierover ook informeren door uw eventuele cardioloog of internist!
Het is juist daarom zo enorm belangrijk dat u halfjaarlijks uw gebit laat controleren, schoonmaken en zo nodig behandelen. Ook indien u nooit klachten heeft!! Een regelmatige gebitsschoonmaak kan deze gevolgen minimaliseren en VERBORGEN GAATJES onder het tandsteen zichtbaar maken.

Lees voor nóg meer duidelijkheid hierover het artikel in het AD: "invloed mondgezondheid op algemene gezondheid zwaar onderschat"

Werkten hierin menig specialist ook maar waar beter samen met de tandarts. Dat zou vele extra complicaties bij ziektes/aandoeningen kunnen verminderen cq voorkomen!

Het is echt niet mijn bedoeling om u angsten aan te praten, maar wel om iedereen ervan te laten doordringen hoe belangrijk en noodzakelijk uw gebitsonderhoud is! Drong dit nu ook maar EINDELIJK eens tot de Politiek door, zodat de tandarts weer voor IEDREEN toegankelijk wordt!!

--------------------------------------------------------------------------------
U kunt in mijn praktijk terecht voor:

Preventieve tandzorg: gebitscontroles, gebitsreiniging, mondhygiene, rontgenfoto's, pijnklachtconsulten, fluoride-behandelingen

Vervolgafspraken: voor bij controle vastgestelde problemen, die niet tijdens uw controle kunnen worden opgelost. Dit betreft vooral grote of meerdere gaatjes, tandvleesproblemen, ontstekingen, afgebroken tanden of kiezen... enz.

Speciale, uitgebreide consulten voor:
angstpatienten, geestelijk minder vermogende en/of minder valide patienten, gezinnen met kinderen

Aan-huis-afspraken: voor patienten die onmogelijk zelf (of met begeleiding) in staat zijn mijn praktijk te bezoeken. Bij een thuisbezoek kunnen echter alleen kleine, eenvoudige behandelingen worden verricht, omdat ook hier de infectiepreventie in acht genomen dient te worden en ik deze niet verantwoord bij grotere behandelingen kan waarborgen.

Kindertandheelkunde:
De tandheelkundige vergoeding voor kinderen is nog steeds 100% tot uw kind 18 jaar wordt! (Buiten uitzonderlijke behandelingen, bv kronen en bruggen, waarvoor eerst toestemming moet worden gevraagd aan de verzekering). 
Blijf hier gebruik van maken, zolang dit nog kan. Het betekent een sterker gebit op latere leeftijd en dus minder kosten en pijnklachten in de toekomst!!!!
Omdat steeds meer ouders hun 2e controle-bezoek overslaan, of zelfs helemaal het reguliere tandartsbezoek achterwege laten, zien wij ook de reguliere controles van kinderen ernstig teruggelopen.
In de afgelopen 2 jaar zijn dan ook de kindergebitten ernstig in kwaliteit achteruit gaan. Wij zien dan ook helaas steeds meer kinderen met pijnklachten en slechte gebitten in de praktijk.
Het is daarom oh zo belangrijk deze controles 2x per jaar te laten doen. Dit om, dmv goede voorlichting en poetsinstucties aan ouders, gaatjes zoveel mogelijk proberen te voorkomen of tijdig op te sporen. Een pijnlijke behandeling is niet leuk en veroorzaakt maar al te vaak angst voor een volgend bezoek. Dat probeer ik met goede, intensieve zorg bij uw kind te voorkomen. 

Parodontologie: dmv het maken van een parodontium- of pocketstatus en, indien de diepte van de pockets hierom vragen, extra zorg voor het schoonmaken van de pockets (ruimte bij het tandvlees rondom de tand), schoonmaakinstr., nazorg en controle, het tandvlees weer gezond te maken en te houden.
Dit kan o.a. ernstige hartproblemen voorkomen!!!!    

Wortelkanaalbehandelingen : (endodontie) het verwijderen van ontstoken weefsel in de kanalen van een tand of kies en daarna het vullen van de kanalen met cement.

Vullingen, kronen, bruggen: verschillende manieren om uw tand/kies weer in optimale staat te laten functioneren. Bij kronen en bruggen komt ook techniekwerk om de hoek kijken. U wordt altijd goed geinformeerd over de kosten en mogelijkheden. Deze zijn veelal lager, omdat ik goede afspraken met mijn Nijmeegse tandtechnieker heb kunnen maken. Dit zijn dus GEEN zgn Aziatische kronen

Cosmetische tandheelkunde: scheef staande of lelijk verkleurde tanden dmv een facing (=schildje) weer "recht plaatsen" of aanpassen aan de kleur van uw andere tanden.
Afgebroken stukjes van uw tand opbouwen met composiet in de kleur van uw eigen tanden.

Bleken: Er zijn mensen die graag wittere tanden willen. 
Hiervoor kunt u bij mij veilige bleeksetjes kopen, waarmee u thuis zelf uw tanden kunt "bleken" 

Protheses: volledig, gedeeltelijk (plaatje),frame (met metaal) overkappingsprothese, reparaties, uitbreiding en/of opvullen bestaande prothese, noodprothese.
Door een uitstekend contact met mijn prothetisch laboratorium hebben wij goede afspraken kunnen maken over zo laag mogelijke techniekkosten. Dit kan u soms vele tientallen euro's schelen. Vergelijk daarom de prijzen met andere sites of Zorgkiezer.nl

Extracties: het trekken van tanden en/of kiezen

Eenvoudige orthodontische behandelingen

Alle voorkomende (be)handelingen voor de Algemene 
tandartspraktijk  zoals ook doorverwijzingen chirugrie, 
bijzondere thk, uitgebreide orthodontie, implantologie